Портал был создан при финансовой поддержке Европейского Союза
Новости
ЧтPMEETE_января+0200RянвPMEET_0C_янв2018

Proiect pentru consolidarea formărilor francofone din cadrul învățămîntului profesional tehnic din Republica Moldova

Agenția universitară a Francofoniei (AUF), în colaborare cu Ambasada Franței din Republica Moldova și Alianța Franceză din Moldova, lansează un proiect pentru consolidarea formărilor francofone din cadrul a 3 instituții de învățămînt profesional din țară. Proiectul va fi cofinanțat de către Institutul Francez și se va desfășura în parteneriat cu Ministerul Culturii, Educației și Cercetării din Republica Moldova.

ВтPMEETE_января+0200RянвPMEET_0C_янв2018

Activitate de formare continuă cu tema „Metode moderne de predare în contextul învățământului dual“

Activitatea de formare este planificată pentru perioada 12 – 16 februarie a.c., în Chișinău și se adresează cadrelor didactice din Instituțiile de Învățământ Profesional Tehnic din Republica Moldova, implicate în învățământul dual.

ВтPMEETE_января+0200RянвPMEET_0C_янв2018

Activitate de formare continuă cu tema „Managementul instituțiilor de învățământ profesional tehnic în contextul învățământului dual“

Activitatea de formare este planificată pentru perioada 5 – 7 februarie a.c., în Chișinău și se adresează unui grup format din reprezentanți ai Managementului Instituțiilor de Învățământ Profesional Tehnic (directori și directori adjuncți) din Republica Moldova, implicate în învățământul dual, dar și altor actori relevanți, precum MECC, CRDÎP sau CCI.

ЧтPMEETE_декабря+0200RдекPMEET_0C_дек2017

Studiu de referință privind învățământul profesional tehnic incluziv

La data de 19 decembrie 2017 Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în colaborare cu KulturKontakt Austria au desfășurat masa rotundă la tema ”Studiu de referință privind învățământul profesional tehnic incluziv”.

ЧтAMEETE_декабря+0200RдекAMEET_0C_дек2017

Rezultatele Învățământului Profesional și Tehnic din Republica Moldova realizate cu sprijinul UE

Reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Centrelor de Excelență, societății civile, mediului privat, donatori, elevi, profesori și părinți s-au întrunit în data 13 decembrie în cadrul Conferinței...

СрPMEETE_декабря+0200RдекPMEET_0C_дек2017

50 de elevi, profesori, părinți și anjagatori au venit cu sugestii către autorități pentru modernizarea sistemului învățământului professional tehnic din Moldova

Circa 50 de elevi, profesori, părinți și anjagatori au participat la un focus group pentru modernizarea sistemului învățământului professional tehnic din Moldova, cu genericul ”Să schimbăm sistemul învățământului profesional pentru noi!”.

ПнPMEETE_декабря+0200RдекPMEET_0C_дек2017

Experiența scoțiană în implementarea reglementărilor din domeniul ÎPT va permite o mai mare autonomie și independență economico-financiară a instituțiilor ÎPT

Managerii Centrelor de excelențădin Moldova au participat la o masă rotundă cu privire la gradul de autonomie necesar pentru implementarea regimului de autogestiune financiar-economică a instituțiilor de învățământ profesional tehnic. Evenimentul a avut loc în data de 11 decembrie 2017.

ПнAMEETE_декабря+0200RдекAMEET_0C_дек2017

Conferința ”Modernizarea Invățământului Profesional și Tehnic din Republica Moldova cu sprijinul UE: starea actuală și perspective”

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, în comun cu Proiectul Uniunii Europene ”Asistență Tehnică pentru domeniul Învățământului Profesional Tehnic în Republica Moldova” are plăcerea să vă invite la Conferința

ПтAMEETE_декабря+0200RдекAMEET_0C_дек2017

Улучшились условия для обучения в Образцовом центре в области легкой промышленности

В четверг, 7 декабря 2017 года, были открыты 2 учебные мастерские в Образцовом центре в области легкой промышленности. В мастерских был проведен капитальный ремонт, они были оборудованы новой мебелью и техникой. Общий объем инвестиций составил 800 тысяч леев.

СбAMEETE_ноября+0200RноябAMEET_0C_нояб2017

Certificarea cunoştinţelor şi competenţelor dobândite în afara instituțiilor de învățământ formal - o necesitate pentru sistemul Învățământului Profesional Tehnic din Moldova

În perioada 16- 17 noiembrie, curent a avut loc o masă rotundă privind cadrul normativ în materie de recunoaștere a competențelor dobândite în contexte de educație nonformală și informală. La eveniment au participat reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Comitetelor Sectoriale, colegiilor și Centrelor de Excelență.