Portalul a fost creat cu suportul financiar al Uniunii Europene
Știri
24.09.2018

Burse pentru formare profesională Ediţia a VIII-a

Centrul de Informaţii Universitare anunţă lansarea proiectului “Burse pentru formare profesională”, ediția 2018-2019,

24.09.2018

În atenţia Managerilor instituțiilor de învățământ profesional – texnic și a Centrelor de excelență!

Vă anunţăm că la 7-8 decembrie a.c. se va desfăşura Conferinţa Ştiinţifică Internaţională„ CURRICULUMUL ŞCOLAR: PROVOCĂRI ŞI OPORTUNITĂŢI DE DEZVOLTARE” Termenul de prezentare a articolelor este până la 15 octombrie 2018. Aşteptăm o participare cât mai eficientă şi utilă, comunicări rodnice!

06.09.2018

Descentralizarea procesului de autentificare, recunoaștere și echivalare a actelor de studii și rolul instituțiilor de învățământ în dezvoltarea Cadrului Național al Calificărilor din Republica Moldova

Condiția obligatorie pentru integrarea învățământului național în spațiul unic european este racordarea sistemului național al educației și formării profesionale la cerințele europene. 

05.09.2018

Au început anul școlar cu o lecție despre sănătate și drepturi

Chișinău, 3 septembrie – Centrul de Excelență în Industria Ușoară din Chișinău a început anul de studii cu o lecție publică despre importanța modului de viață sănătos și dezvoltarea personală și profesională a elevilor. 

23.07.2018

Învățământul profesional tehnic dual: Planurile (comanda de stat) pentru instituțiile de învățământ profesional tehnic în sistem dual, pentru anul de studii 2018 – 2019 au fost aprobate

Învățământul profesional tehnic dual: Planurile (comanda de stat) pentru instituțiile de învățământ profesional tehnic în sistem dual, pentru anul de studii 2018 – 2019 au fost aprobate

04.07.2018

Rezultatele proiectului ,,Asigurarea dreptului la educaţie de calitate elevilor cu cerințe educaționale speciale (CES) şi a elevilor din categoriile sociale defavorizate în cadrul învăţământului profesional tehnic (ÎPT)”

 La  03 iulie 2018, doamna Angela Cutasevici, Secretarul de Stat al a participat în cadrul atelierului destinat prezentării rezultatelor proiectului ,,Asigurarea dreptului la educaţie de calitate elevilor cu cerințe educaționale speciale (CES) şi a elevilor din categoriile sociale defavorizate în cadrul învăţământului profesional tehnic (ÎPT)”, desfășurat împreună cu Institutul de Reforme Penale. 

05.07.2018

Planurile (comanda de stat) de pregătire a cadrelor în instituţiile de învățământ profesional tehnic pentru anul de studii 2018-2019 au fost aprobate în ședința de Guvern din 4 iulie 2018

În ședința Guvernului din 4 iulie a fost aprobat proiectul Hotărârii Guvernului “Cu privire la planurile (comanda de stat) de pregătire a cadrelor de specialitate pe meserii, specialităţi în instituţiile de învățământ profesional tehnic pentru anul de studii 2018-2019”.

04.07.2018

Elaborarea calificărilor pentru învățământul profesional tehnic și superior bazate pe rezultatele învățării - elementul care contează

Una din prioritățile principale ale Guvernului Republicii Moldova și respectiv a Ministerului Educații, Culturii și Cercetării este calitatea educației, calitatea formării specialiștilor capabili să se încadreze pe piața muncii și să contribuie la dezvoltarea economiei naționale.

07.06.2018

Au fost desemnați câștigătorii Concursului „Cel mai bun plan de afaceri”, ediția 2018

În contextul dezvoltării învățământului profesional, la 6 iunie, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în parteneriat cu Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA) și cu suportul financiar al Fundaţiei „Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein” (LED) a organizat Concursul național „Cel mai bun plan de afaceri”, ediția 2018. Competiția este dedicată absolvenţilor instituţiilor de învăţământ profesional tehnic post secundar (Colegii şi Centre de Excelenţă).

29.05.2018

Inaugurarea unui nou atelier modern de instruire practică la școala profesională nr.7 din chișinău

Evenimentul s-a desfășurat la 29 mai, 2018 în incinta Școlii Profesionale nr.7. În cadrul evenimentului a fost inaugurat un nou laborator, modern pentru instruirea practică a elevilor la meseria Lăcătuș-instalator tehnică sanitară, elevii fiind principalii beneficiari ai acestui proces care este în permanentă renovare.