Portalul a fost creat cu suportul financiar al Uniunii Europene
Știri
09.11.2017

Directorii și profesorii școlilor profesionale din Moldova au fost instruiți cum să ofere servicii de ghidare în carieră eficiente elevilor în Învățământul Profesional Tehnic

Circa 40 de directori și profesori ai școlilor profesionale din țară au participat în perioada 8-9 noiembrie curent, la un atelier de lucru privind Perspectiva Uniunii Europene cu referire la Ghidarea în Carieră în Învățământul Profesional Tehnic.

06.11.2017

Instituțiile din domeniul învățământ și formare profesională din Moldova vor beneficia, în continuare, de asistență tehnică oferită de UE

Pe parcursul implementării Proiectului Uniunii Europene de Asistență Tehnică pentru domeniul învățământ și formare profesională în Republica Moldova (2014-2017) s-au depus multe eforturi pentru a consolida capacitățile Centrelor de Excelență și ale altor instituții ÎPT.

03.11.2017

Termeni de referinţă pentru Specialistul principal metodist și Specialistul coordonator al Centrului Republican de Dezvoltare a Învățământului Profesional (CRDÎP)

Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării este actualmente plenar angajat în modernizarea învățământului profesional tehnic. Un rol important în cadrul acestei reforme îl au instituții capabile să implementeze politicile elaborate de către minister.

02.11.2017

Ghidarea în Carieră: Cadrul regulatoriu și oportunități de viitor

Dezvoltarea unui sistem de ghidare în carieră și promovarea egalității de șanse în educația pentru carieră a fost subiecte de discuție în cadrul atelierului de lucru ”Ghidarea în Carieră: Cadrul regulatoriu și oportunități de viitor”, organizat în cadrul proiectului Reconceptualizarea Orientării Profesionale și Consilierii în Carieră (REVOCC).

31.10.2017

Învățarea la locul de muncă- prioritatea sistemului de formare profesională

Potrivit Centrului European pentru Dezvoltarea Formării Profesionale, învățarea la locul de muncă reprezintă dobândirea de cunoștințe și abilități prin efectuarea de sarcini – însoțită de reflecție - într-un context profesional, la un loc de muncă sau într-o instituție de educație și formare profesională.

30.10.2017

Directorii Școlilor Profesionale din nordul țării au discutat despre asigurarea calității educației și formării profesionale la nivel local

Centrul Republican de Dezvoltare a Îvățământului Profesional (CRDÎP) a participat la ședința Consiliului Directorilor Școlilor Profesionale din zona de Nord a țării, unde s-a discutat despre asigurarea calității educației și formării profesionale. Evenimentul a fost organizat de Școala Profesională din or. Glodeni la 26 octombrie curent.

04.10.2017

Partenerii externi ajută Instituțiile de învățământ profesional tehnic din Moldova să avanseze în elaborarea curriculumului pentru învăţământul dual

Reprezentanţi ai şapte şcoli profesionale din ţară, Ministerului Educaţiei, Culturii și Cercetării şi organizaţiilor internaţionale au participat la atelierul de lucru „Progrese în elaborarea curriculumului pentru ÎPT dual”. Evenimentul a avut loc miercuri, 4 octombrie, curent în incinta Centrului Educaţional Pro Didactica.

16.09.2017

Instituțiile de învățământ profesional tehnic cu profil agroindustrial vor să își fortifice capacitățile de dezvoltare a specialiștilor

Reprezentanții a șase instituții de învățământ profesional tehnic cu profil agroindustrial s-au reunit în ședințe de lucru pentru a discuta despre dezvoltarea sistemului de formare profesională, asigurarea calității educației și formării profesionale la nivel de sistem, precum și despre dezvoltarea competențele persoanelor cu atribuții în furnizarea programelor de formare profesională.

06.09.2017

Partenerii sociali și instituțiile de învățământ profesional tehnic își unesc eforturile pentru pregătirea de calitate a specialiștilor din domeniul agricol

Federația Națională a Sindicatelor din Agricultură și Industria Alimentară în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, a organizat pe 24 august curent Conferința anuală a cadrelor didactice din colegii.

01.09.2017

Partenerii de dezvoltare vor susține în continuare modernizarea învățământului profesional tehnic din Republica Moldova

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a organizat marți, 29 august, o nouă ședință de coordonare a donatorilor care sprijină dezvoltarea Învățământului profesional tehnic (ÎPT) în Republica Moldova. La eveniment au fost prezenți oficiali, reprezentanți ai organizațiilor internaționale, manageri ai instituțiilor de învățământ.