Портал был создан при финансовой поддержке Европейского Союза
Centrele de Excelență vor oferi programe de instruire continuă pentru cadrele didactice din învățământul profesional-tehnic
Вторник, 12 апреля 2016 12:50

poza - formare continua-minMarți, 12 Aprilie, Ministerul Educației cu sprijinul Proiectului de Asistență Tehnică al Uniunii Europene, a organizat un atelier de lucru cu reprezentanții Centrelor de Excelență în domeniile Transporturi, Construcții, Industria Ușoară, IT și Financiar-Bancar, în scopul definitivării programelor de formare continuă a cadrelor didactice de specialitate în aceste instituții.

Formarea continuă a cadrele didactice de specialitate reprezintă o funcție atribuită Centrelor de Excelență, ca parte a procesului de reformare a învățământului profesional-tehnic, desfășurat de Ministerul Educației cu sprijinul Uniunii Europene.

Silviu Gîncu, Șeful Direcției de învățământ profesional-tehnic și mediu de specialitate, a menționat că oferirea cursurilor de formare continuă pentru cadrele didactice de specialitate reprezintă unul din indicatorii de reformă, ce are drept scop sporirea calității în sistem. „Formarea continuă este prevăzută în Regulamentul de funcționare a Centrelor de Excelență, care presupune asigurarea calității cadrelor didactice, un aspect foarte important atât pentru sistemul de învățământ profesional-tehnic, cât și pentru piața muncii”, a precizat acesta.

Programele de formare continuă a cadrelor didactice implică module de instruire teoretică și practică, care au drept scop sporirea calității în sistemul de învățământ profesional-tehnic. Programele de formare continuă urmează să fie aprobate de Ministerul Educației și acreditate de Agenția Națională de Evaluare a Calității până la finele anului 2016, urmând ca Centrele de Excelență să înceapă prestarea serviciilor în acest sens.

Astăzi în sistemul învățământului profesional-tehnic sunt implicate în jur de 4, 000 de cadre didactice, care urmează a fi instruite pe domeniile lor de competență. Activitatea este parte a procesului de modernizare a învățământului profesional-tehnic, ce și-a propus îmbunătățirea calității studiilor în domeniul profesional-tehnic pentru a răspunde necesităților pieței muncii și a ajuta elevii și absolvenții acestei forme de învățământ să-și găsească mai rapid un loc de muncă.