Портал был создан при финансовой поддержке Европейского Союза
La Centrul de Excelență în Construcții a avut loc un târg de cariere
Четверг, 11 апреля 2024 06:50

Un nou târg de cariere pentru absolvenții din învățământul profesional-tehnic s-a desfășurat la Centrul de Excelență în Construcții. Evenimentul a reunit 15 agenți economici și companii care și-au prezentat ofertele de muncă în domeniul construcțiilor. 

Prezent la evenimentul de deschidere, Silviu Gîncu, șef direcție politici în domeniul învățământului profesional tehnic, a menționat că organizatorii și-au propus să faciliteze interacțiunea tinerilor cu piața  muncii, precum și conexiunea acestora cu potențialii angajatori. Totodată, Silviu Gîncu a notat că în cadrul târgurilor de cariere absolvenții au parte de prezentări și sesiuni interactive care le oferă o perspectivă amplă asupra diferitor domenii profesionale.

Târgul de cariere a fost organizat de Ministerul Educației și Cercetării, în colaborare cu Centrul de Excelență în Construcții. La eveniment au mai luat parte reprezentanți ai Comitetul Sectorial în Construcții, ai Centrului pentru Educație Antreprenorială şi Asistență în Afaceri (CEDA), ai Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă ș.a.

În cadrul târgului a fost organizată o masă rotundă la care au participat agenți economici și reprezentanți ai instituțiilor de învățământ profesional-tehnic, fiind discutate viitoarele direcțiile de colaborare, precum și adaptarea continuă a serviciilor educaționale la cerințele pieței muncii.

Amintim că Ministerul Educației și Cercetării organizează în perioada 22 martie - 24 aprilie târguri de cariere în învățământul profesional tehnic în mai multe centre de excelență din Chișinău, dar și din alte localități din țară. 

Orarul desfășurării târgurilor de cariere poate fi consultat aici.