Portalul a fost creat cu suportul financiar al Uniunii Europene
Instituțiile din domeniul învățământ și formare profesională din Moldova vor beneficia, în continuare, de asistență tehnică oferită de UE
06.11.2017

coverPe parcursul implementării Proiectului Uniunii Europene de Asistență Tehnică pentru domeniul învățământ și formare profesională în Republica Moldova (2014-2017) s-au depus multe eforturi pentru a consolida capacitățile Centrelor de Excelență și ale altor instituții ÎPT. Una dintre principalele organizații care a beneficiat de suport pentru dezvoltarea instituțională este Centrul Republican de Dezvoltare a Învățământului Profesional (CRDÎP).

În acest scop, în perioada 6-16 noiembrie curent, Centrul va fi gazda unei vizite a experților europeni, în cadrul căreia se vor analiza problemele cu care se confruntă actualmente această instituție și se va identifica tipul de suport de care CRDÎP are nevoie la moment și pe viitor.

Vizita de studiu, cât și realizarea Strategiei de dezvoltare a învățământului vocațional tehnic pentru anii 2013- 2020 de către instituțiile vizate au fost abordate la întrevederea Dlui Yannis Sofianopoulos, Liderul de echipă al Proiectului UE „Asistență tehnică pentru domeniul învățămînt și formare profesională în Republica Moldova” cu dl. Vitalie Belîi, șeful CRDÎP.

Yannis Sofianopoulos a accentuat că această instituție are o misiune crucială pentru domeniul de formare profesională și că este foarte important să fie consolidate capacitățile instituției, inclusiv din perspectiva continuării asistenței tehnice din partea partenerilor de dezvoltare.

La rândul său, dl Vitalie Belîi a dat asigurări că printre prioritățile imediate ale Centrului se enumără: consolidarea platformei de dialog între sistemul educațional și cel economic la nivel naţional, regional şi local; conjugarea eforturilor din partea tuturor actorilor (ministerelor de resort, patronatelor, sindicatelor, agențiilor teritoriale de ocupare a forţei de muncă, asociaţiilor profesionale și agenţilor economici); consolidarea echipei Centrului, precum și realizarea unor proiecte de dezvoltare, ce vor include acțivități didactice și extracurriculare etc.

Totodată, Dl. Belîi s-a referit și la valorificarea experienței Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic din România, în contextul vizitei la Chișinău a Directoarei Centrului, Dna Gabriela Liliana Petre.