Portalul a fost creat cu suportul financiar al Uniunii Europene
Colegiul de Ecologie a marcat 50 de ani de activitate
05.10.2016

1 minPe 5 octombrie 2016 Colegiul de Ecologie din Chișinău a sărbătorit 50 de ani de activitate. Cu acest prilej, instituția a organizat un eveniment public la care au fost prezenți oficiali de la Ministerul Educației, Întreprinderea de Stat "Cadastru", Agenția "Moldsilva", precum și parteneri din mediul de afaceri, cadre didactice, elevi și absolvenți.

În jur de 400 de participanți au asistat la eveniment, având parte de un concert jubiliar, oferit de elevi și interpreți emeriți ai republicii.
 
În deschiderea evenimentului, viceministrul educației, Cristina Boaghi, a felicitat profesorii și elevii cu prilejul acestei aniversări, referindu-se la rolul important pe care îl au cadrele didactice în dezvoltarea instituției și sporirea calității educației.
 
"Ministerul Educației susține Colegiul de Ecologie în procesul de modernizare a infrastructurii, procurarea graduală a unui nou echipament, în inițiative de stabilire a parteneriatelor cu agenți economici și donatori. Însă cel mai important lucru, pe care trebuie să-l realizăm împreună, este creșterea continuă a nivelului de pregătire a cadrelor didactice. Doar profesori bine instruiți și motivați reprezintă garanția unui proces educațional de calitate, iar obiectivul nostru final este pregătirea cât mai bună a elevilor care vor fi capabili să se încadreze cu succes pe piața forței de muncă", a spus ea.
 
De asemenea, viceministrul a reiterat sprijinul Ministerului Educației pentru dezvoltarea de mai departe a instituției, încurajând stabilirea de noi parteneriate și inițiative care să asigure buna funcționare a Colegiului.
 
"Salutăm intenția de creare a Centrului de Formare a Tehnicienilor pentru stații de biogaz în parteneriat cu o companie germană, unde vor fi pregătiți specialiști calificați pentru dezvoltarea și operarea fabricilor de biogaz. De asemenea, Serviciul Hidrometeorologic de Stat va dona instituției o Stație Meteorologică. Asemenea inițiative urmează a fi dezvoltate și promovate pentru creșterea calității învățământului profesional tehnic".
 
În cadrul evenimentului Cristina Boaghi a înmânat diplome de merit din partea Ministerului Educației pentru profesorii cu merite deosebite ai instituției și a felicitat întregul colectiv cu prilejul Zilei profesionale.
 
Colegiul de Ecologie este unica instituție de învățământ profesional tehnic din țară care asigură formarea profesională a tehnicienilor în domeniul ecologiei.  Anual instituția pregătește în jur de 200 de specialiști în domenii precum ecologia și protecția mediului ambiant; geodezie, topografie, cartografie; gospodăria și protecția apelor; meteorologie; servicii antiincendiare; silvicultură; turism și piscicultură.