Portalul a fost creat cu suportul financiar al Uniunii Europene
Concursul de admitere în școli profesionale și colegii va începe pe 18 iulie
07.07.2016

Un Ordin cu privire la aprobarea termenelor de depunere a dosarelor pentru concursul de admitere în instituțiile de învățământ profesional tehnic în sesiunea 2016 a fost semnat de Ministrul Educației, joi 7 iulie.

Potrivit acestuia, concursul de admitere la programe de formare profesională tehnică postsecundară în colegii și centre de excelență se va desfășura în perioada 18 iulie-5 august, iar anunțarea rezultatelor va avea loc până pe 8 august. Concursul repetat pentru locurile neacoperite se va desfășura în perioada 9-12 august, iar anunțarea rezultatelor va avea loc până pe 15 august.

În cazul programelor de formare profesional tehnică secundară în școli profesionale concursul de admitere se va desfășura în perioada 18 iulie-12 august, cu anunțarea rezultatelor până pe 15 august. Concursul repetat pentru locurile neacoperite va avea loc între 16-25 august, iar anunțarea rezultatelor se va face până pe 26 august.

La concursul de admitere în învățământul profesional tehnic (colegii, centre de excelență și școli profesionale) sunt invitați să participe absolvenții de gimnaziu, cu Certificat de studii gimnaziale; absolvenții de liceu, cu Diplomă de Bacalaureat; absolvenții școlii medii generale, cu Atestat de studii; absolvenții cu Certificat de studii liceale sau echivalente acestora.

De menționat că pentru anul de studiu 2016-2017 se oferă 9616 de locuri în colegii/centre de excelență la 89 de specialități și 9600 de locuri în școli profesionale la 80 de meserii. Ministerul Educației a promovat meserii și specialități noi în diferite domenii pentru a apropia oferta educațională de necesitățile pieței muncii.

Ordinul cu privire la aprobarea termenelor de depunere a dosarelor pentru concursul de admitere în instituțiile de învățământ profesional tehnic în sesiunea 2016 și Regulamentele de desfășurare și organizare a admiterii sunt disponibile pe site-ul Ministerului Educației: http://edu.gov.md/ro/content/admiterea-1