Portalul a fost creat cu suportul financiar al Uniunii Europene
Absolvenții Centrului de Excelență în Industria Ușoară pentru că au devenit meseriași calificați în croitorie
31.05.2016

1-minViceministrul educației, Cristina Boaghi, a participat marți, 31 mai, la careul solemn dedicat ultimului sunet la Centrul de Excelență în Industria Ușoară din Chișinău. La eveniment au fost prezenți absolvenții școlii profesionale, elevi, profesori, părinți.

La deschiderea ceremoniei festive, Alexandra Raețchi, directorul CE în Industria Ușoară, a felicitat absolvenții instituției cu prilejul evenimentului, urându-le succes în cariera profesională. “Pe parcursul studiilor ați avut parte de multe momente frumoase, ați învățat o meserie și ați legat prietenii. Pe viitor rămâne doar să valorificați această experiență de viață și să vă făuriți destinul cu propriile mâini”, a spus ea.

Viceministrul educației, Cristina Boaghi, a mulțumit elevilor și profesorilor pentru reușitele obținute și a îndemnat absolvenții să persevereze în cariera lor.

“Acum sunteți meseriași calificați în domeniul croitoriei și confecționării îmbrăcămintei, urmând să vă afirmați pe plan profesional. Sunt sigură că veți găsi cheia succesului, fie prin crearea unui atelier de cusut și fondarea propriei afaceri, fie prin angajarea în întreprinderile de confecții din țară sau prin continuarea studiilor la alt nivel. Posibilitățile sunt vaste, aveți nevoie doar de curaj, insistență și efort pentru a vă realiza visele”, a spus viceministrul educației.

La Centrul de Excelență în Industria Ușoară au absolvit 350 de elevi la meseriile “cusătoreasă în industria confecțiilor”, “croitor-confecționer îmbrăcăminte la comandă” și “cusător în industria ușoară”. O parte dintre elevi au semnat deja contracte de muncă cu întreprinderile unde și-au realizat stagiile de practică, alții se gândesc la inițierea unei afaceri proprii în domeniu.

“Mă gândesc să deschid un atelier de cusut pentru a reuși în industria confecțiilor. Am ales acest domeniu, deoarece este unul solicitat pe piață și am vrut să am o meserie utilă”, este de părere Ion Nicolau, absolvent al meseriei croitor-cusător, unul din cei cinci băieți care au absolvit instituția.

În cadrul evenimentului dedicat ultimului sunet la CE în Industria Ușoară, atât absolvenții, cât și profesorii au avut parte de surprize frumoase. Ministerul Educației a acordat Diplome de apreciere pentru dedicație în muncă la doi maiștri-instructori. Diplome au primit și elevii care au câștigat primele locuri la concursul regional al Planurilor de Afaceri. De asemenea, mențiuni speciale au primit și participanții la Târgul național al Firmelor de Exercițiu, organizat în luna martie 2016.

Absolvenții CE în Industria Ușoară urmează să susțină examenul de calificare pe 13 iunie curent.