Portalul a fost creat cu suportul financiar al Uniunii Europene
Directorii Școlilor Profesionale din nordul țării au discutat despre asigurarea calității educației și formării profesionale la nivel local
30.10.2017

cover minCentrul Republican de Dezvoltare a Îvățământului Profesional (CRDÎP) a participat la ședința Consiliului Directorilor Școlilor Profesionale din zona de Nord a țării, unde s-a discutat despre asigurarea calității educației și formării profesionale. Evenimentul a fost organizat de Școala Profesională din or. Glodeni la 26 octombrie curent.

În cadrul întrevederii s-a pus în discuție, în mod special, cerințele Agenţiei Naţionale de Asigurare a Calităţii în Învățămîntul Profesional (ANACIP) privind acreditarea instituțiilor de învățământ secundar profesional, necesitatea studierii minuțioase a documentelor normative ce reglementează acest proces. De asemenea, au fost analizate și aprobate preventiv regulamentele unor activități extracurriculare și concursuri la nivel local dedicate studenților Școlilor Profesionale, cum ar fi: ”Cel mai bun în meserie”,”Cad florile dalbe”, ” Cântece pascale”.

Președintele Consiliului Directorilor Școlilor Profesionale din zona de Nord, directorul Școlii Profesionale nr.3 din or. Bălți, Vladimir Surdu și directorul instituției gazdă, Dl. Liviu Cucoreanu, au optat pentru o colaborare eficientă a instituțiilor din regiune, în vederea îmbunătăţii procesului de educație și formare profesională, implicarea activă și conștientă a elevilor în activități extracurriculare.

La rândul său, Directorul CRDÎP, Vitalie Belîi a dat asigurări privind susținerea, în continuare, a instituțiilor din regiune în demersul acestora spre un învățământ profesional de calitate, prin conlucrarea la dezvoltarea sistemului de formare profesională și asigurarea calității educației și formării profesionale. Totodată, Dl. Belîi a accentuat necesitatea dezvoltării competențele persoanelor cu atribuții în furnizarea programelor de formare profesională în toate regiunile din țară.

La ședință au participat managerii Scolilor profesionale din mun. Bălți, or.Briceni, Cupcini, Drochia, Soroca, Florești, Rezina, Telenești. Evenimentul s-a finalizat cu un program artistic, prezentat de elevii și profesorii Școlii Profesionale din or. Glodeni.