Портал был создан при финансовой поддержке Европейского Союза
Ministerul Educației și Cercetării a desemnat câștigătorii Concursului Național „Cel mai bun în Haute Couture”
Пятница, 27 мая 2022 07:27
 

Aproximativ 50 de elevi din 15 instituții de învățământ profesional tehnic și-au testat cunoștințele și abilitățile în cadrul Concursului Național „Cel mai bun în Haute Couture”, desfășurat miercuri, 25 mai, la Centrul de Excelență în Industria Ușoară din municipiul Chișinău.

 

Aceștia au concurat pentru titlul de Croitor iscusit, Cusător dibaci, Cusătoreasă profesionistă. Modelarea constructivă a produselor vestimentare și Tehnologia confecțiilor s-au numărat printre probele concursului.

 

Prezentă la ceremonia de deschidere, secretarul de stat Galina Rusu a menționat că evenimentul este o ocazie deosebită de a spori competenţele profesionale, a promova performanța, a disemina bunele practici și a stabili parteneriate de colaborare în domeniul industriei ușoare.

 

De asemenea, secretarul de stat le-a mulțumit cadrelor didactice pentru efortul de a transmite și insufla discipolilor dragostea față de măiestria cusutului și Centrului de Excelență în Industria Ușoară și partenerilor de dezvoltare pentru susținerea elevilor în devenirea lor profesională și în calea spre performanță.

 

Concursul Național „Cel mai bun în Haute Couture”, aflat la a treia ediție, a fost organizat de Ministerul Educației și Cercetării (MEC), în parteneriat cu Asociaţia Obştească Educaţie pentru Dezvoltare (AED), Fundaţia Internaţională Liechtenstein Development Service (LED), Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și Comitetul sectorial pentru formarea profesională în ramura Industria Uşoară.

 

Câștigătorii concursului au primit diplome de merit și premii. Lista acestora o puteți găsi aici. Ministerul Educației și Cercetării felicită participanții și organizatorii pentru performanțe și le urează entuziasm, noi realizări în domeniul profesional ales.