Портал был создан при финансовой поддержке Европейского Союза
Asigurarea bunei desfășurări a sesiunii de bacalaureat profesional din acest an – prioritate pentru Ministerul Educației, Culturii și Cercetării
Вторник, 08 июня 2021 15:35

Asigurarea bunei desfășurări a sesiunii de bacalaureat profesional în acest an a fost principalul subiect discutate astăzi, 7 iunie, în cadrul unei ședințe cu directorii instituțiilor de învățământ profesional tehnic, prezidată de ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

Ministrul Lilia Pogolșa le-a mulțumit participanților pentru mobilizarea de care au dat dovadă și pentru eforturile depuse în vederea etapelor premergătoare organizării examenelor de BAC profesional: „Este un proces nou pentru toți și vă îndemn să asigurăm desfășurarea examenelor de bacalaureat profesional cu maximă responsabilitate și obiectivitate, cu grijă pentru fiecare elev. Urmare a monitorizării gradului de pregătire, realizate în fiecare instituție, apreciem nivelul de implicare demonstrat prin pregătirea exemplară a centrelor de evaluare, conform cerințelor regulamentare, în mod particular, pregătirea sălilor de examinare, amenajate cu calculatoare cu soft de sistem și de oficiu și mijloace de supraveghere video. Deopotrivă importantă este comunicarea cu elevii, asigurarea informării lor corecte”, a subliniat ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

Menționăm că în vederea optimizării procedurii de evaluare a examenelor de bacalaureat profesional, de către Centrul Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație (CTICE) a fost elaborat un soft specializat care va permite ca  susținerea examenului  să fie asistată la computer. Totodată, premergător sesiunii pretestărilor, ministerul a asigurat organizarea online a meditațiilor pentru absolvenții la toate disciplinele de studiu, conform programelor aprobate.

Precizăm că sesiunea de pretestări a examenelor de BAC profesional 2021 va avea loc în perioada 9-16 iunie curent, iar sesiunea de bază a examenelor se va desfășura în perioada 25- 29 iunie curent, la care vor participa 568 de elevi din instituțiile de învățământ profesional tehnic.