Портал был создан при финансовой поддержке Европейского Союза
Începe introducerea datelor în modulul „Învățământ profesional tehnic” al Sistemului informațional de management în educație
Понедельник, 17 августа 2020 21:37

 

Persoanele responsabile din cadrul centrelor de excelență, colegiilor și a școlilor profesionale, instruite săptămâna trecută cum să utilizeze modulul „Învățământ profesional tehnic” („ÎPT”) al Sistemului Informațional de Management în Educație (SIME), urmează să-l completeze în această săptămână în proporție de 50%.

Inițial, utilizatorii vor introduce în sistem informația din anul de studii 2019 – 2020 pentru fiecare tip de date (informații despre instituție, personal didactic, elevi, discipline ș.a.). În continuare, specialiștii companiei dezvoltatoare, ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, dar și ai Centrului Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație vor realiza evaluarea datelor introduse, iar utilizatorii vor fi chestionați în privința accesibilității modulului și a problemelor întâmpinate în procesul de completare.

Până la 15 octombrie curent, responsabilii din instituții cu profil profesional tehnic vor completa modulul ÎPT cu date din anul școlar precedent, în proporție de 100%. Întrucât toate modulele din SIME interacționează între ele, elevii vor fi transferați dintr-o instituție în alta fără a fi nevoie de introducerea repetată a datelor. Astfel, se exclude și dublarea informațiilor despre elevii care au absolvit treapta de învățământ general și au fost înscriși la una dintre instituțiile profesionale.

Acest modul urmează a fi implementat de toate centrele de excelență, colegiile și școlile profesionale din țară, începând cu anul școlar 2020-2021.

SIME este destinat pentru gestionarea datelor educaționale și oferirea tuturor celor interesați (autorități și instituții ale statului, instituții de învățământ, societatea civilă, cetățeni etc.) a informației actuale cu privire la domeniul educației pentru elaborarea și implementarea politicilor educaționale, monitorizarea și evaluarea impactului acestora.

Precizăm că modulul „Învățământ profesional tehnic” al SIME a fost elaborat în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” implementat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova” este un împrumut investițional specific, acordat de Banca Mondială, implementat în perioada aprilie 2013 – aprilie 2022, care sprijină Guvernul Republicii Moldova prin finanțarea activităților care vor consolida calitatea educației şi vor duce spre un sector al educației mai eficient.