Портал был создан при финансовой поддержке Европейского Союза
Comunicat Master Class ,,Bucătăria mediteraneeană,,
Четверг, 11 июня 2020 21:03

 

La data de 10.06.2020, în laboratorul Școlii Profesionale nr.5 din Chișinău a fost transmis on-line primul Master class cu tematica ,,Bucătăria mediteraneeană,, pentru elevii și cadrele didactice din școlile profesionale din țară.

Această activitate a fost organizată de Comitetul Sectorial pentru Formarea Profesională în Comerț, Hoteluri şi Restaurante din Moldova (CSFPCHR) în cadrul proiectului „Formarea competențelor profesionale ale viitorilor bucătari și ale cadrelor didactice din instituțiile  de învățământ profesional-tehnic din sector – II”.

Proiectul este finanțat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, avâdu-i ca parteneri pe Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (Direcția învățământ profesional tehnic), Asociația Obștească Educație pentru Dezvoltare (AED) cu susținerea Fundației Liechtenstein Development Service (LED), Casa Rinaldi în Moldova, și compania METRO Cash &Carry.

Proiectul vizează formarea competențelor profesionale a elevilor, asigurarea legături între școala profesională – angajator prin activități de instruire și consolidarea relației școală – agent economic, cât și dezvoltarea sectorului HoReCA, precum și promovarea tinerilor specialiști.

În calitate de formator a fost bucătarul-șef Alexandru Julavschi, de la Nobil Luxury Boutique Hotel, care a pregătit 5 preparate culinare din bucătăria mediteraneeană.

Activitatea a fost urmărită online de cadre didactice și elevi din instituțiile de învățământ profesional-tehnice, iar la finele acesteia a fost organizată o sesiune de întrebări – răspunsuri.

Proiectul planifică o serie de activități practice, realizate online,  împreună cu elevi și cadre didactice din școlile profesionale și centre de excelență.