Portalul a fost creat cu suportul financiar al Uniunii Europene
Medierea conflictelor în procesul educațional în vizorul CFCL
20.04.2023

Medierea conflictelor în procesul educațional în vizorul CFCL

Centrul Republican de Dezvoltare a Învățământului Profesional din cadrul CFCL a organizat workshopul cu genericul „Medierea conflictelor în procesul educațional”. Acesta și-a început lucrările pe 19 aprilie, urmând a se desfășura pe parcursul a trei zile.

În debutul primului atelier Octavian Vasilachi, șeful CRDÎP, a subliniat că Centrul rămâne un partener fidel al instituțiilor de învățământ profesional tehnic din țară, dând asigurări că urmează un șir de alte activități de formare continuă pentru cadrele didactice și de conducere, astfel încât să sporească calitatea resursei umane din învățământul profesional tehnic.

Directorul CFCL, Viorica Andrițchi, doctor habilitat, profesor universitar a subliniat importanța creării mediilor prietenoase, sigure, sănătoase de învățare, menținerea stării de bine în instituțiile de învățământ – aspecte planificate și în Strategia de Dezvoltare Educația 2030. Totodată, a apreciat interesul cadrelor de conducere din învățământul profesional tehnic pentru subiectul abordat, precum și motivația acestora de a crea și menține în instituțiile de învățământ un climat favorabil, pozitiv, centrat pe nevoile actorilor educaționali.

Workshop-ul este moderat de Mihail Șleahtițchi, doctor habilitat, profesor universitar, specialist redutabil în domeniul medierii, în special în sfera educației, care abordează în cadrul atelierului diverse aspecte ale problematicii în cauză, vorbind despre medierea conflictelor în procesul educațional, natura procesului de mediere a conflictelor în spațiul educațional, parametrii acestuia, dar și oferind strategii autentice de soluționare constructivă a conflictelor prin intermediul medierii.

 Stimați colegi, Vă așteptăm și pe Dvs.!