Portalul a fost creat cu suportul financiar al Uniunii Europene
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a premiat câștigătorii Concursului Național „Cel mai bun în Haute Couture” ediția 2021
17.06.2021

18 tineri, câștigători ai Concursului Național „Cel mai bun în Haute Couture” ediția 2021 au fost premiați de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Elevilor le-au fost decernate diplome, dar și premii bănești.

Scopul concursului este perfecţionarea calificării profesionale, sporirea competenţelor profesionale a viitorilor absolvenţi; dezvoltarea capacităților şi performanţelor elevilor în vederea constituirii potenţialului forţelor de muncă competitive pe piaţa muncii; promovarea schimbului de experienţă privind pregătirea şi instruirea profesională a elevilor de nivelurile III – IV a Clasificării Internaționale Standard a Educației (ISCED); promovarea celor mai buni elevi în specialitate, meserie, dar și diseminarea bunelor practici de colaborare națională în domeniul industriei ușoare.

Secretarul de stat în domeniul Educației Natalia Grîu a mulțumit partenerilor pentru suport și a apreciat implicarea și interesul manifestat de către instituțiile de învățământ în participarea la concurs: „ Apreciem efortul cadrelor didactice și managerial în crearea de oportunități elevilor pentru a se manifesta și a demonstra excelență în domeniul în care se formează.  În acest mod le întărim convingerea în necesitatea formării unor competențe necesare pe piața de muncă. Dragi elevi, vă felicităm pentru că sunteți ambițioși și pentru creativitatea și munca de care ați dat dovadă în cadrul concursului. Sunt sigură că experiența acumulată, participând la concurs, dar și rezultatele frumoase obținute, vor constitui o motivare în plus de a deveni și mai buni în ceea ce faceți”, a mai menționat secretarul de stat.

În concursul care a inclus 6 probe, a câte 3 probe per nivel,  s-au înscris 50 de elevi de la nivelurile III – IV CNC, din 15 instituții din țară.

Concursul s-a desfășurat în baza Regulamentului cu privire la organizarea și desfășurarea concursului național Cel mai bun în ,,Haute Couture” în contextul situației pandemice COVID-19, aprobat prin ordinul MECC nr.436 din 26.04.2021.

Concursul Național „Cel mai bun în Haute Couture” se află la a doua ediție și a fost organizat de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării în parteneriat cu Centrul de Excelenţă în Industria Uşoară, Comitetul sectorial pentru formarea profesională în ramura Industria Uşoară, Asociaţia Obştească Educaţie pentru Dezvoltare (AED), Fundaţia Internaţională Liechtenstein Development Service (LED), Reprezentanții Proiectului de Competitivitate și SRL ,,Passer”.