Portalul a fost creat cu suportul financiar al Uniunii Europene
A demarat cea de-a IV-a ediție a Săptămânii Învățământului Dual în Republica Moldova
18.02.2021

 Secretarul de stat în domeniul educației Natalia Grîu a participat astăzi, 16 februarie, la evenimentul de lansare a Săptămânii Învățământului Dual. Timp de 6 zile elevii din toată republica vor putea participa la un șir de evenimente online, dedicate domeniilor: Medicină, Industria textilă, Agricultură, Automotive, Electronică și inginerie și Industria alimentară.

La evenimentul de deschidere a Săptămânii Învățământului Dual au mai participat: Ambasadorul Germaniei în Republica Moldova E.S. Angela Ganninger; directorul Biroului de Cooperare Internațională a Germaniei Caroline Tissot; managerul proiectului „Promovarea Învățământului Profesional Tehnic pentru o Economie Verde”, Agenția pentru Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) Oana Vodiță; vicepreședintele Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Mihai Bîlba etc.

Secretarul de stat Natalia Grîu a menționat că învățământul dual se bazează pe un proces sistematic, intens și îndelungat de învățare prin realizare, în care învățarea conținutului, a cunoștințelor și a competențelor atât practice, cât și teoretice sunt dezvoltate în mare parte în contexte reale de lucru, în care companiile au un rol important. „Ministerul Educației, Culturii și Cercetării susține plenar dezvoltarea unui învățământ dual de calitate în Republica Moldova. Îndemnăm toate instituțiile de învățământ profesional tehnic să identifice parteneri din rândul companiilor din țară și să dezvolte parteneriate duale.”, a subliniat oficialul.

Menționăm că învățământul dual a debutat în Republica Moldova în anul 2014. Numărul elevilor în învățământul dual a crescut constant an de an, de la 153 elevi în anul de învățământ 2015-2016 la 1517 elevi în anul de învățământ 2020-2021.

Mai multe informații despre evenimentele ce vor avea loc în cadrul Săptămânii Învățământului Dual pot fi găsite pe pagina  https://dual.md/ .

Săptămâna Învățământului Dual face parte din campania națională de promovare a învățământului profesional tehnic prin sistem dual – „Înveți, Muncești, Câștigi”, lansată în 2018. Aceasta este organizată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în cadrul cooperării moldo-germane prin proiectul „Suport în promovarea învățământului profesional tehnic pentru o economie verde” implementat de Agenția pentru Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) cu suportul financiar al Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei (BMZ) și Biroului de Cooperare al Elveției (SDC).