Portalul a fost creat cu suportul financiar al Uniunii Europene
Master - class Bucătăria europeană
30.06.2020

 

Cadrele didactice și elevii din cadrul școlilor profesionale și centrelor de excelență au avut posibilitatea să urmărească în regim online la data de 25.06.2020 Master – classul cu subiectul  Bucătăria europeană.

Activitatea a fost condusă de bucătarul-șef Marian Danu, bucătar cu mare experiență, un practician iscusit, care nu prima oară se implică în activități de instruire a cadrelor didactice și a viitorilor bucătari. În cadrul activității, bucătarul-șef a împărtășit diverse secrete culinare acumulate din propria experiență, a arătat diverse tehnici culinare și  a pregătit diferite bucate: carpaccio din fenicul si citrice, salata de quinoa și fructe de mare, salată cu căpșuni și spanac baby, varietăți de sos de roșii, tăieței cu cerneala de sepie, tăieței cu creveți, doradă în sos curry și tartă cu pere din aluat nisipos.

Master classul a fost urmărit online de peste 100 de persoane din sistem, iar cei care nu au reușit să urmărească online, pot accesa activitatea pe canalul Youtube și urmări în reluare:  Master-class „Bucătăria europeană”. La finele acesteia a fost organizată o sesiune de întrebări – răspunsuri, unde fiecare doritor a putut adresa o întrebare formatorului.

Această activitate a fost organizată de Comitetul Sectorial pentru Formarea Profesională în Comerț, Hoteluri şi Restaurante din Moldova (CSFPCHR) în cadrul proiectului „Formarea competențelor profesionale ale viitorilor bucătari și ale cadrelor didactice din instituțiile  de învățământ profesional-tehnic din sector – II” care pune accent pe formarea competențelor profesionale a cadrelor didactice și elevilor.

Proiectul este finanțat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, avându-i ca parteneri pe Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (Direcția învățământ profesional tehnic), Asociația Obștească Educație pentru Dezvoltare (AED) cu susținerea Fundației Liechtenstein Development Service (LED), Casa Rinaldi în Moldova, și compania METRO Cash &Carry.