Portalul a fost creat cu suportul financiar al Uniunii Europene
Educația parentale la distanță – pe agenda Ministerului Educației, Culturii și Cercetării
14.04.2020

 

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în colaborarea cu Reprezentanța UNICEF în Moldova organizează în perioada 21-23 aprilie, instruiri privind realizarea educației parentale la distanță a familiilor cu copii de 0-7 ani.

La instruiri sunt invitați să participe specialiștii din cadrul organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, cadre de conducere și didactice cu abilități de formator/mentor, care, la rândul lor, vor instrui educatorii parentali din instituțiile de educație timpurie, prin metoda cascadei.

Subiectele abordate în cadrul discuțiilor vor viza modalitatea de lucru cu familia în vederea informării acesteia vizavi de mai multe aspect legate de creșterea și educația copilului mic, precum: familia și rolul ei în dezvoltarea copilului, rolul tatălui în acest proces; temperamentul copilului și cum îl abordăm; stresul părinților și bunăstarea emoțională a copiilor; prevenirea abuzului/violenței față de copil și disciplinarea pozitivă; organizarea timpului în familie - activități și rutine  etc.

Menționăm că, pentru părinți, au fost elaborate suporturi informaționale/mesaje, care conțin sfaturi practice cum să le citească copiilor, cum să comunice și să se joace cu aceștia, cum să le creeze un mediu sigur, fără pericole, și cum să îi învețe reguli simple de igienă.

(sursa https://mecc.gov.md/ro/content/educatia-parentale-la-distanta-pe-agenda-ministerului-educatiei-culturii-si-cercetarii)