Portalul a fost creat cu suportul financiar al Uniunii Europene
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării încurajează elevii din cadrul învățământului profesional tehnic să participe la sondajul privind desfășurarea procesului educațional la distanță
10.04.2020

 

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) susține inițiativa membrilor Consiliului Național al Elevilor din învățământul profesional tehnic (CNE ÎPT) de a consulta opinia elevilor privind desfășurarea procesului educațional la distanță. În acest sens, CNE ÎPT a elaborat un chestionar online anonim.  

       Acțiunea CNE ÎPT este un pas important ce va contribui la îmbunătățirea procesului educațional la distanță. Rezultatele sondajului vor permite Ministerului Educației, Culturii și Cercetării să adapteze desfășurarea procesului educațional la nevoile, interesele și capacitățile elevilor.

         Astfel, MECC încurajează elevii instituțiilor de învățământ profesional tehnic să participe la sondaj și să-exprime opinia.

Menționăm, că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării încurajează elevii de la toate treptele de învățământ să-și împărtășească experiențele personale, dificultățile întâmpinate în procesul educațional și calitatea procesului de învățare la distanță, siguranța emoțională în timpul învățării la distanță, lecțiile învățate în contextul situației de criză și reflecțiile lor critice asupra acestor lecții.

        Sondajul a fost realizat în contextul promovării dreptului la participare și/sau la opinie a elevilor prin intermediul CNE ÎPT susținut de MECC, facilitat de Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului în parteneriat cu Asociația Educație pentru Dezvoltare și Liechtenstein Development Service Moldova.

Chestionarul poate fi vizualizat aici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdWQEUFXgBmqxu_ev-xCvD610EB58ZLFB-Tly-gfz4inMk6Xg/viewform?vc=0&c=0&w=1