Portalul a fost creat cu suportul financiar al Uniunii Europene
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării susține implementarea tehnologiilor digitale prin experimentarea instrumentului SELFIE în învățământul profesional tehnic
02.03.2020

          La 28 februarie a.c., în cadrul Centrului de excelență în informatică și tehnologii informaționale, a avut loc lansarea instrumentului SELFIE, pe care îl vor implementa 13 instituții de învățământ profesional tehnic din Republica Moldova.

              SELFIE (Self-reflection on Effective Learning by Fostering the use of Innovative Educational Technologies) reprezintă un instrument european conceput pentru a ajuta școlile să integreze tehnologii digitale în procesele de predare, învățare și evaluare a elevilor. În cadrul acestui instrument are loc colectarea în mod anonim a opiniilor elevilor, ale cadrelor didactice și ale responsabililor școlari cu privire la modul în care este utilizată tehnologia în școala lor.

           În rezultatul acestor activități se va efectua o evaluare a conducerii instituției, infrastructurii, formarea cadrelor didactice și competențele digitale ale elevilor în vederea eficientizării utilizării tehnologiilor digitale în procesul educațional. La finalizarea SELFIE, fiecare școală primește un Raport interactiv personalizat, care oferă atât date aprofundate, cât și informații scurte referitoare la punctele tari și punctele slabe.

          „Datele obținute din experimentul SELFIE vor fi valorificate pentru eficientizarea politicilor de digitalizare a învățământului profesional tehnic la nivelul întregului sistem de formare profesională” a menționat șeful Direcției Învățământ Profesional Tehnic, Silviu Gîncu. 

         Menționăm că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, cu suportul Fundației Europeane pentru Formare (ETF) și în cooperare cu Proiectul Twinning „Sporirea calității și eficienței învățământului profesional tehnic în Republica Moldova”, va susține implementarea activităților SELFIE pe parcursul lunii martie 2020.