Portalul a fost creat cu suportul financiar al Uniunii Europene
Activitate de formare continuă cu tema „Metode moderne de predare în contextul învățământului dual“
23.01.2018

 

Proiectul „REFORMA STRUCTURALĂ ÎN ȊNVǍŢǍMȂNTUL PROFESIONAL TEHNIC (ȊPT) ÎN REPUBLICA MOLDOVA”, implementat în cadrul Programului de Cooperare Germană ”Dezvoltare Economică Sustenabilă”, organizează activitatea de formare continuă cu tema „Metode moderne de predare în contextul învățământului dual“.

Instruirea va fi realizată de către doi experți internaționali și are drept scop abilitarea participanților de a dezvolta concepte de predare orientate spre acțiune, de a selecta metode potrivite grupului țintă și a le folosi în situații specifice. Participanții vor cunoaște și exersa metode noi de predare și practici de aplicare ale acestora în contextul învățământului dual. Obiectivul specific al activității de formare este introducerea unui sistem de stagii și observare reciprocă, scopul căruia va fi îmbunătățirea calității procesului de predare.

Activitatea de formare este planificată pentru perioada 12 – 16 februarie a.c., în Chișinău și se adresează cadrelor didactice din Instituțiile de Învățământ Profesional Tehnic din Republica Moldova, implicate în învățământul dual. Limba de instruire - germană, cu traducere în limba română.

Înregistrarea participanților urmează a fi efectuată la adresa electronică laura.cioclea@giz.depână la data de 2 februarie 2018, inclusiv.

Sunt invitați să aplice cadrele didactice de la instituțiile de învățământ profesional tehnic din țară, în special cele implicate în învățământul dual.

Organizatorii, împreună cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, își rezervă dreptul de a selecta participanții, în cazul în care numărul doritorilor va depăși numărul locurilor disponibile.  

 

Agenda activității de formare