Portalul a fost creat cu suportul financiar al Uniunii Europene
Instituțiile de învățământ profesional tehnic se pregătesc de noul an de studii, în contextul epidemiologic de COVID-19
11.08.2020

Reglementările privind organizarea procesului educațional în învățământul profesional tehnic în anul de studii 2020-2021 au fost discutate, astăzi, 7 august, de către reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și managerii instituțiilor de învățământ profesional tehnic, în cadrul unei ședințe de lucru online.

În debutul discuțiilor, secretarul de stat în domeniul educației, Natalia Grîu a vorbit despre necesitatea stabilirii managementului acțiunilor cadrelor de conducere și didactice din instituțiile de învățământ profesional tehnic publice și private în vederea organizării, în contextul epidemiologic de COVID-19, a procesului educațional în anul de studii 2020-2021, reieșind din interesul superior al elevilor și anume cel de a beneficia de studii de calitate, în siguranță pentru sănătatea și viața lor.

Silviu Gîncu, șeful direcției învățământ profesional tehnic a prezentat reglementările privind organizarea procesului educațional în învățământul profesional tehnic în anul de studii 2020-2021 elaborate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

În context participanții la discuții au vorbit despre: crearea în interiorul instituțiilor de învățământ (curte, săli de studii, coridoare, etc), circuite clare, prin demarcare cu benzi vizibile care să asigure „trasee prestabilite” de intrare, deplasare în interiorul instituției de învățământ și de părăsire a ei; plasarea băncilor la o distanță de cel puțin 1,5 m; decalarea orelor de intrare/ieșire din instituție; organizarea stagiilor de practică; efectuarea triajului epidemiologic etc.

Totodată, s-a stabilit ca în fiecare instituție de învățământ să fie desemnată o persoană responsabilă de instruirea personalului didactic, personalului care efectuează triajul epidemiologic al adulților și elevilor. Această persoană va beneficia de cursuri de formare profesională realizate de către de către formatorii Centrului de excelență în medicină și farmacie „Raisa Pacalo”.