Portalul a fost creat cu suportul financiar al Uniunii Europene
Inaugurarea unui nou atelier modern de instruire practică la școala profesională nr.7 din chișinău
29.05.2018

Evenimentul s-a desfășurat la 29 mai, 2018 în incinta Școlii Profesionale nr.7. În cadrul evenimentului a fost inaugurat un nou laborator, modern pentru instruirea practică a elevilor la meseria Lăcătuș-instalator tehnică sanitară, elevii fiind principalii beneficiari ai acestui proces care este în permanentă renovare.

Atelierul este dotat cu echipament performant în cadrul Proiectului CONSEPT, implementat de Fundația Liechtenstein Development Service (LED) în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Centrul Republican de Dezvoltare a Învățământului Profesional din cadrul IȘE.

La eveniment au participat: dna Angela Cutasevici, secretar de stat la MECC, dl Silviu Gîncu, șef direcție în cadrul ministerului, dl Pius Frick, reprezentant oficial al fundației LED Moldova, dl Octavian Vasilachi, șef al Centrului Republican de Dezvoltare a Învățământului Profesional, dl Nicolae Huțu, specialist coordonator, CRDÎP, dl Tudor Rusu, reprezentant al Federației SINDICONS, dl Mihai Răsoi, pretura sectorului Ciocana, precum și directori ai instituțiilor de învățământ profesional tehnic secundar din mun.Chișinău.

Fundația LED Moldova a devenit pentru Școala  Profesională nr.7 un partener strategic, de încredere, grație căruia s-au modernizat și renovat pănă în prezent 3 aterliere și laboratoare, care au eficientizat procesul de instruire practică a elevilor. Proiectul CONSEPT a contribuit esențial la instruirea și formarea continuă a cadrelor didactice, fapt ce a sporit motivațiea și interesul elevilor pentru dezvoltarea și consolidarea competențelor profesionale în ateliere dotate performant.

Colaborarea cu proiectul LED în Republica Moldova și cu alți parteneri va continua în scopul promovării unei educaţii de calitate în rândurile tinerei generaţii.