Portalul a fost creat cu suportul financiar al Uniunii Europene
Invitație club de presă „Învățământul profesional tehnic: ce oportunități oferă astăzi elevilor?”
27.07.2017

CINE: Ministerul Educației cu sprijinul Proiectului de Asistență Tehnică al Uniunii Europene

CE: Club de presă pentru a discuta despre noutățile ÎPT, inclusiv planul de admitere 2017-2018, meserii/specialități noi, curricula modernizate, condiții noi de studiu, relația cu piața muncii și învățământul dual,  etc.

CÂND: Joi, 27 iulie 2017, ora 14.00

UNDE: Centrul de Excelență în Energetică și Electronică – unul din cele 11 Centre de Excelență create ca parte a reformei ÎPT ( str. Melestiu, nr. 12, fostul Colegiu Politehnic).

DE CE: Începând cu anul  2014, Ministerul Educației cu sprijinul Uniunii Europene desfășoară reforma ÎPT. În ultimii ani au fost înregistrate mai multe progrese în acest domeniu, motiv pentru care educația profesională a devenit mai atractivă pentru elevi. În contextul lansării admiterii în ÎPT și a campaniei de comunicare „Meserie pe plac, viitor asigurat”, Ministerul Educației organizează un club de presă unde va pune în discuție aceste subiecte și va informa jurnaliștii despre realizările sistemului, oportunitățile create, dar și barierele existente.

PARTICIPANȚI:
•    Silviu Gîncu, Șef Direcție ÎPT, Ministerul Educației;
•    Daniel Funeriu, Înalt Consilier UE în domeniul educației, cercetător de profesie, fost ministru al educației în România, fost europarlamentar;
•    Manageri școlari, agenți economici

Desfășurător
Evenimentul va fi moderat de către jurnalista Liliana Barbăroșie

14.00 – Începutul evenimentului. Prezentarea vorbitorilor
14.05 – Ecranizarea videograficului despre principalele realizări în domeniul ÎPT
14.10 – Învățământul profesional tehnic modernizat: realizări și oportunități pentru elevi. Principalele rezultate ale reformei. Silviu Gîncu, Șef direcție ÎPT, Ministerul Educației
14.25 – Sprijinul UE pentru reforma ÎPT: ce urmează? Daniel Funeriu, Înalt Consilier UE în domeniul educației
14.40 – Vizionarea reportajului despre interacțiunea cu piața muncii și învățământul dual. Studiile profesionale în viziunea agenților economici și managerilor școlari.
15.00  – Întrebări și discuții, pauză de cafea
15.30 – Încheierea evenimentului

Pentru detalii, contactați 069162304

MODERNIZAREA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI PROFESIONAL TEHNIC ÎN REPUBLICA MOLDOVA