Portalul a fost creat cu suportul financiar al Uniunii Europene
Emoții mari pentru absolvenții Centrului de Excelență în Transporturi: sunt evaluați de profesori din Franța
14.06.2017

1 min30 de elevi ai an.IV la specialitatea Diagnosticare Tehnică din cadrul CE în Transporturi susțin examenul de specialiate în limba franceză, fiind evaluați de profesori din Franța. Examenul se desfășoară timp de două zile, în perioada 14-15 iunie, la Chișinău.

CE în Transporturi a stabilit un parteneriat cu Liceul Marcel Callo din Franța în an.2003. De atunci, instituția pregătește tehnicieni auto calificați, care studiază unităţile de curs de la specialitate în limba franceză. La finele ultimului an de studii elevii elaborează un capitol din cadrul proiectului final în limba franceză. Acest capitol este evaluat de profesorii liceului Marcel Callo, veniți în Moldova cu acest prilej.

Pe parcursul anului elevii au posibilitatea să efectueze stagiul de practică în Franța, ceea ce le sporește competențele profesionale și-i pregătește mai bine pentru piața muncii. În rezultat, absolvenții cunosc noțiunile tehnice de specialitate în limba franceză și pot opera cu succes în companiile franceze.